Er is niets dat een plantenliefhebber meer vreest dan afhangende bloemen of bruin wordende bladeren. Geen enkele kamerplant is immuun voor aantasting, of het nu gaat om een binnentuin of een zeldzame vetplant. Gelukkig zijn er methoden om proactief te zijn en insecten op te sporen voordat ze u op de proef stellen. Vijf insecten die vaak uw landschap binnendringen en hoe u ze kunt herkennen:

Bladluizen

Bladluizen zijn een van de meest voorkomende insecten op planten, zowel buiten als binnen. Ze zijn klein en planten zich snel voort, wat resulteert in een vreselijke plaag. Bladluizen zijn zwart, rood, groen, geel of bruin en druppelvormig. Ze zitten meestal aan de onderkant van de bladeren, maar kunnen ook worden aangetroffen waar nieuwe plantengroei of bloemknoppen zijn. Bladluizen beschadigen planten door misvormde of belemmerde groei te veroorzaken, evenals blad- en knopval. Om te bepalen of uw planten zijn aangetast, kijkt u naar een kleverig residu aan de basis van de plant, kleine witte puntjes of clusters van insecten.

Wolluizen

Huisplantenbezitters opgelet: wolluizen lijken misschien op schimmel of zwammen, maar deze donzige insecten kunnen uw plant ruïneren als ze niet worden aangepakt. Als u merkt dat uw planten een achterblijvende of abnormale groei hebben, abnormaal gevormde bladeren of knoppen, of bladeren en knoppen laten vallen, is de kans groot dat wolluizen de boosdoener zijn. Dit ongedierte onttrekt plantensappen en verzwakt de structuur van de planten, waardoor een goede ontwikkeling wordt verhinderd. Wolluizen laten een wit kleverig residu achter waar ze zich voeden, evenals plukjes wit katoenachtig pluis.

Spintmijt

Spintmijten zijn kleine beestjes die webben spinnen rond uw favoriete kamerplanten. De vroegste aanwijzingen voor de aanwezigheid van spint zitten op de achterkant van bladeren of nieuwe groei. Met een vergrootglas kunt u zien dat deze bijna onmerkbare spinnen de plant volledig hebben bedekt met hun dunne en plakkerige spinnenwebben. Zonder vergroting lijken het rode, zwarte, gele of bruine kruipende puntjes. Als spint niet wordt aangepakt, leidt dit tot misvormde, dode en uitgedroogde bladeren en bloemen.

Wittevlieg (motluizen)

Deze insecten worden aangetrokken door warmte, en nestelen zich vaak in huizen om de vrieskou te overleven. Wittevliegen, ook wel motluizen genoemgd, zijn kleine, fladderende witte beestjes die zich snel voortplanten en hun eitjes onder de bladeren leggen. Ze zuigen uw planten leeg door zich te voeden met het sap, waardoor ze verdord, jong en vergeeld achterblijven. Nieuwe planten zijn vaak besmet met witte vliegen, die meestal op een blad uit een besmette kas uw huis binnenkomen. Om te controleren of uw plant besmet is, zoekt u naar de kleine witte vliegjes die op de onderkant van de bladeren kruipen.

Schimmelmug

De schimmelmug is het meest voorkomende kamerplanteninsect, dat kan worden aangetroffen op potplanten en natte grond. Dit ongedierte begint als minuscule witte wormpjes in de aarde en ontwikkelt zich tot de kleine zwarte beestjes die u misschien in de buurt van uw planten heeft zien zweven. Ze beschadigen bloemen of bladeren van planten niet direct, maar eten in plaats daarvan wortels; daarom kunnen meerdere beestjes moeiteloos een of twee kamerplanten doden.

Als u insecten in uw tuin ontdekt, gooi dan niet meteen zowel de planten als uw aspiraties om botanicus te worden overboord. Er bestaan snelle methoden om dit ongedierte uit te roeien zonder uw groen te beschadigen. Neem onmiddellijk contact op met Ongediertebestrijding Allout en laat de specialisten uw kamerplanten redden van toekomstige plagen.

Call Now Button