Houtworm bestrijden

Wilt u professioneel houtworm bestrijden? De ongediertebestrijders van Allout Ongediertebestrijding staan tot u dienst!

 • Werkzaam door heel Nederland
 • Flexibel, wij komen langs wanneer jij dat wilt
 • Effectieve bestrijding
 • Bestrijders met ervaring
 • Ongedierte bestrijden op maat
 • Transparante werkwijze
 • Supersnel ter plaatse
 • Veilig en milieubewust
 • Pinnen? Ja graag!
 • Contant of op factuur
 • Prijzen vooraf besproken
 • Schadevrij te werk
 • Alle soorten ongedierte
 • Klanttevredenheid gegarandeerd
 • Bestrijding bij u op locatie

Hoe werkt het?

stap-one

Contact

U neemt contact op met één van onze ongediertebestrijders.

stap-two

Bezoek

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

stap-three

Bestrijding

De bestrijder verdrijft al het ongedierte waar mogelijk.

stap-four

Advies

Onze deskundigen adviseren u over ongedierte preventie.

Ongediertebestrijding Allout

Allout Ongediertebestrijding

Heeft u ongediertebestrijding nodig voor uw huis of bedrijf? Ongediertebestrijding Allout biedt uitgebreide bescherming tegen alle soorten ongedierte, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Wij geven advies op maat en leveren uitstekende diensten tegen steeds lage kosten. Wij hebben een team dat goed en ervaren is, en wij maken enkel gebruik van effectieve bestrijdingsmiddelen. Wij maken gebruik van alle beschikbare benaderingen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen en tegelijkertijd het ongedierte doeltreffend te bestrijden.

Houtwormbestrijding

Hoe eerder u houtworm behandelt, hoe beter. Als u het niet behandelt, kan een houtwormplaag zich snel uitbreiden en moeilijk te ontdekken zijn. Houtwormen banen zich een weg door meterslange gaten in het hout. Onze specialisten zijn opgeleid om met houtworm en boktor om te gaan, dus u kunt het bestrijden ervan het beste aan ons overlaten. Herhaaldelijk stampen of druk van individuen kan de sterkte van het hout juist verminderen, wat vervolgens tot nog meer problemen zou leiden.

 • Effectief houtworm bestrijden
 • Scherpe tarieven
 • Veilig en milieubewust

Onze specialisten zijn deskundig en opgeleid om te garanderen dat het probleem snel wordt aangepakt. Laat het daarom over aan onze ervaren ongediertebestrijders om af te komen van houtworm.

Houtworm bestrijden

Wij bestrijden een breed scala aan ongedierte!

Houtwormen

Houtworm in huis

Houtwormen houden van hout, zoals te herleiden uit de naam. vurenhout, grenen of eikenhout zijn voorbeelden van de namen van houtsoorten die het meest vatbaar zijn voor aantasting door houtwormen. De boktor kan zowel kernhout als spinthout aantasten.

Houtwormen en boktorren dringen vaak woningen binnen via houten meubilair, zoals stoelen, krukjes of banken. Een meubelstuk wordt bij de bestrijding vaak volledig behandeld. Ook kasten kunnen aangetast zijn door houtwormen. Dit zijn meestal oude kasten die jarenlang op een droge plaats hebben gestaan, zoals op de schuur of zolder.

Wat te doen tegen houtworm?

Het is niet eenvoudig om van houtworm af te komen. Omdat het piepkleine beestjes zijn, is het van cruciaal belang dat u ze helemaal kwijtraakt. Het gaat niet alleen om de volwassen houtwormen. Ook de larvale en ei-stadia, die meestal moeilijker te detecteren zijn, moeten worden aangepakt. Als u op eigen houtje probeert de houtworm te bestrijden zonder de juiste procedures te volgen, loopt u het risico dat ze weer de kop opsteken.

Houtworm is een ernstig probleem in woningen in Nederland. Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu, daarom is het van cruciaal belang om houtwormplagen te voorkomen door veilige en verantwoorde technieken te gebruiken. Er zijn veel bestrijdingsmiddelen te koop. U kunt gewoon op Google zoeken om er meer over te weten te komen. Let echter wel op de gebruiksaanwijzing!

houtwormbestrijding
map-nl

Ongedierte bestrijden

Heeft u een ongediertebestrijder nodig? Ongediertebestrijding Allout is er voor u in heel Nederland! Wij kunnen u van dienst zijn met het bestrijden van alle soorten ongedierte in huis of op de zaak. Of u nu een zakelijke klant of particulier bent, wij zijn er voor u. Is er sprake van spoed? Dan zijn wij snel bij u op locatie!

 • Scherpe tarieven
 • Supersnel ter plaatse
 • Werkzaam door heel Nederland

Met onze ervaring van vele jaren in de branche als ongediertebestrijders kunnen wij elk probleem snel en efficiënt voor u aanpakken.

Wilt u teruggebeld worden?

Vul het formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

Allout Ongediertebestrijder

Opdrachtgevers waar wij trots op zijn

Wij werken niet alleen met particulieren, maar ook met zakelijke opdrachtgevers. Hieronder zijn voorbeelden van onze zakelijke klanten:

 • Particulieren
 • Horeca
 • Agrarische sector
 • Hotels
 • Retailzaken & winkels
 • Zorgsector
 • Vastgoedbeleggers
 • VVE's
 • Supermarkten
 • Makelaars
 • Bedrijven
 • Industrieel & productie
 • & nog veel meer

Al vele jaren werken wij samen met onze particuliere en zakelijke opdrachtgevers voor een ongediertevrij terrein. Wilt u ook dat uw huis, bedrijf, organisatie of instelling vrij is van ongedierte? Allout Ongediertebestrijding helpt u graag met het bestrijden van alle soorten ongedierte op een effectieve wijze tegen scherpe prijzen! 

Veelgestelde vragen en antwoorden

Over houtworm bestrijden

We weten dat klanten vaak vragen hebben over houtwormbestrijding, dus in dit gedeelte behandelen we een aantal van de meest gestelde vragen. Als uw vraag hier niet bij staat, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Hoeveel gaat het me kosten om houtworm te bestrijden?

Zonder de houtwormaantasting te zien, is het moeilijk om een schatting te geven. Om het houtwormprobleem op te sporen en te beoordelen, moet de houtwormverdelger eerst een bezoek brengen aan de woning. Op onze tarievenpagina vindt u meer informatie.

Hoe bestrijden jullie houtworm?

Onze procedures voor het verdelgen van houtworm zijn altijd professioneel. Eerst onderzoeken we de houtworm, waar ze zich bevinden en hoe lang ze er al zitten om te bepalen wat de beste aanpak is. Vervolgens gebruiken we gespecialiseerde apparatuur om de bron van de houtwormen te vinden, zodat we u kunnen voorzien van een effectieve bestrijding.

Garanderen jullie de houtwormbestrijding?

Wij gaan altijd doelgericht te werk en pakken het probleem dus vakkundig aan. Het terugkomen van houtwormaantasting wordt dan verminderd. Omdat deze techniek zo gecompliceerd is, kunnen wij echter geen 100 procent garantie geven. Wij raden u dan ook sterk aan om uw houtwormbehandeling te laten volgen door een preventie-inspectie op enig moment na de ingreep.

Wat als mijn eigendom beschadigd raakt tijdens het bestrijden van de houtwormen?

De eerste stap bij het behandelen van houtwormschade is het uitzoeken wat voor plaag uw woning heeft. Het is mogelijk dat het ongedierte al schade heeft toegebracht aan de constructie. In de meeste situaties wordt dit niet gedekt door uw verzekering. Wij zullen u zo  laten weten of onze houtwormbehandeling schade tot gevolg heeft. Als er tijdens onze houtwormbehandeling schade aan uw huis is ontstaan door onbekwaamheid, zullen wij deze in de meeste gevallen vergoeden. Dit komt echter niet vaak voor, dus maakt u zich geen zorgen!

Binnen hoeveel sessies kunnen jullie houtworm bestrijden?

Als u contact met ons opneemt voor een houtwormbehandeling, dan kunt u er zeker van zijn dat wij er alles aan zullen doen om de houtwormplaag zo snel mogelijk te elimineren. Wij zullen u ook op de hoogte houden van de voortgang van de behandeling en hoe lang het zal duren om volledig van de houtwormen af te komen.

Houtwormbestrijding met gif

Hoewel u houtworm in uw huis kunt bestrijden met houtwormgif, is dat vaak het risico niet waard omdat het gevaarlijk kan zijn. Als u ervaring heeft met deze methode, ga dan uw gang en probeer het eens; anders raden wij u aan een professional in te huren om het probleem voor u op te lossen.

Houtworm bestrijden met petroleum

Sommigen zijn van mening dat het aanbrengen van petroleum op het hout een goede optie is voor de behandeling van houtwormplagen. Wat u dan kunt doen is petroleum aanbrengen op het gebied waar de houtwormen zich nestelen. Dit is gunstig voor u omdat petroleum de houtwormen zal doden als gevolg van de toepassing. Alleen de houtwormlarven die in aanraking komen met de petroleumlaag zullen echter omkomen. De eitjes, larven en andere volwassen houtwormen op andere lagen in het hout zullen overleven en normaal groeien. Daardoor is het gebruik van petroleum om houtworm te bestrijden niet altijd volledig effectief.

Bestrijden van houtworm met kou of hitte

Houtwormen worden gemakkelijk aangetast door hoge temperaturen. Daarom kan hout dat is aangetast door houtwormen gedurende 15 minuten tot een half uur worden verhit tot 60 graden Celsius of hoger. Dit kan bijvoorbeeld in de magnetron of oven. De eitjes en larven zullen door deze behandeling vrijwel zeker vergaan. Zowel volwassen als jonge dieren kunnen op deze manier gedood worden. U kunt het met houtworm aangetaste hout ook invriezen of in de vriezer bewaren. Laat het dan minstens een week bevroren liggen voordat u het uit de vriezer of koelkast haalt…

Hoe langer het hout bewaard wordt in het kou, hoe beter. Houtwormen zijn moeilijker te beheren als gevolg van langdurige blootstelling aan lage temperaturen. Het nadeel van hoge en lage temperaturen is dat de omvang van het hout voortdurend verandert. U kunt geen grote boomstammen in uw magnetron of vriezer stoppen, omdat ze gedurende lange tijd aan hoge hitte zijn blootgesteld. Omdat het aan hoge hitte is blootgesteld, is het ingewikkelder om bruikbaar hout uit meubels of vloeren te verwijderen. Daarom worden specialisten aanbevolen!

5/5 - (60 votes)
Call Now Button