Het laatste wat u wilt in uw huis is een verrassingsbezoek van ongedierte. Veel dieren en insecten profiteren van de isolatie van uw muren en zolder als een veilig en comfortabel toevluchtsoord. Tekenen van een plaag kunnen zichtbaar of hoorbaar zijn, maar hoe weet u waar u op moet letten voordat het te laat is? Als zwembadgebruikers deze zomer te lang blijven hangen, zijn het insecten en knaagdieren die de dupe worden. Vaststellen of knaagdieren of ander ongedierte in de zomer in uw isolatie zijn gekomen kan lastig zijn. Hier zijn vier tekenen waar u op moet letten:

Knaagdieren

Niets lokt kleine knaagdieren zoals pluche isolatie. Deze ongenode gasten kunnen ratten, muizen of wasberen zijn – allemaal experts in de kunst van het sluipen en passen door nauwe ruimtes.

Muizen en ratten laten kleine zwarte braakballen achter als bewijs van hun aanwezigheid. Zoek met behulp van een vergrootglas naar kleine zwarte bolletjes om muizen en ratten van elkaar te onderscheiden. Ze dineren aan dezelfde tafel, dus eten ze waarschijnlijk hetzelfde voedsel. Als u de ene ziet, heeft u waarschijnlijk ook de andere gevonden. Muizen en ratten zijn ook kauwers, dus bijtsporen op isolatie, karton of draden zijn een sterke aanwijzing dat ze zich in uw huis hebben gevestigd.

Wasberen zijn handige klimmers en veel sterker dan hun grootte doet vermoeden. Het is bekend dat ze dakbedekkingsmaterialen verscheuren en gemakkelijk karton of isolatie doorboren. Droge zolders met gemakkelijke toegang tot isolatie bieden hen een knusse schuilplaats, vooral tijdens het broedseizoen. Controleer uw dakbedekking op tekenen van schade of verstoring, en ook eventuele scheuren in uw muren die toegangspunten kunnen vormen. U kunt ook duidelijk herkenbare voetstappen horen als wasberen zich in uw huis hebben gevestigd.

Kruipende insecten

Als u insecten zoals termieten en zilvervisjes op uw zolder heeft, zullen ze er uiteindelijk een maaltijd van maken.

De schade van termieten is meestal gering, maar als ze niet worden behandeld, kunnen de plagen zich snel verspreiden. Termieten gedijen op hout en worden aangetrokken door oud, rottend of niet afgedicht hout. Kijk of er losse vleugels liggen of zaagseluitwerpselen om te bepalen of u een plaag heeft.

Zilvervisjes worden meestal aangetroffen in badkamers, kelders en keukens, maar ze kunnen ook via verpakkingsmateriaal naar zolders worden verplaatst. Ze geven de voorkeur aan zetmeelrijk voedsel zoals de lijm van oude boeken en rayon kleding, dus een zolder met memorabilia of oude T-shirts is hun favoriete eetplek. Om te garanderen dat deze veelpotige bezoekers minder te eten hebben, controleert u alle dozen en bewaard u uw spullen in plastic containers.

Luide buren

Bijen, wespen en horzels bouwen hun nest op veilige, droge plaatsen zoals zolders. Als ze hun nest hebben gemaakt tussen uw isolatie, hoort u een vliegpatroon van en naar uw dakbedekking en een constant zoemend geluid.

Eekhoorns zijn de ultieme feestbeesten. Hoewel ze fascinerend zijn om te observeren in uw voortuin, maken ze veel lawaai op zolder. U hoort geritsel en getjilp als eekhoorns worden gestoord als u per ongeluk een eekhoornbijeenkomst organiseert. Ze laten ook noten, zaden en voedselhoopjes vallen als souvenirs van hun bezoek.

Als u in de lente een zoemend geluid uit uw muren hoort komen, dan zijn dat vliegen die proberen te ontsnappen aan de winterkou. Dit ongedierte verschuilt zich tijdens de koudere maanden op uw zolder en in uw isolatie en kan problemen veroorzaken als ze in de lente massaal naar buiten komen.

Ongewenste nesting

Veel ongedierte kan zijn toevlucht zoeken op uw zolder en muren. Slangen zijn verrassend sterke klimmers, wat betekent dat ze uw huis en dak in een mum van tijd kunnen beklimmen. Ze kunnen hun lichaam buigen en samenpersen, waardoor ze snel door kieren of gaten kunnen en een nest kunnen maken voor hun eieren. Het laatste waar u zich zorgen over wilt maken tijdens het eten is dat er baby slangen boven uw hoofd leven. Wist u niet dat er slangen in Nederland leefden? Niet schrikken, maar slangen leven wel in Nederland!

Vogels bouwen graag hun nesten in huizen en maken gebruik van elke holte of spleet die ze kunnen vinden. Ze kunnen uw isolatie gebruiken als nestmateriaal, en u kunt ze zelfs uw huis in en uit zien vliegen. Als u denkt dat een vogel uw huis is binnengedrongen, zoek dan naar uitwerpselen of veren op uw zolder en in uw muren.

Professionele ongediertebestrijding

Heeft u last van ongedierte in uw dakisolatie of andere gedeelte van uw woning? Ongediertebestrijding Allout kan u helpen met het verwijderen van ongedierte uit uw isolatie. Voor een effectieve ongediertebestrijding bent u bij ons aan het juiste adres. Wacht niet langer voordat ongedierte uw huisisolatie volledig heeft beschadigd en zich tot een grote plaat heeft vermenigvuldigd!

Call Now Button